16. 05. 30

Estafette loop 2012

Verslag Estafetteloop Den Helder – Maastricht 2012

Zaterdag 12 mei was het dan eindelijk zover, een kleine half jaar was er aan voorbereiding vooraf gegaan en nu was het weekend van de waarheid aangebroken. Een weekend van uitputting dat stond vast want wie loopt er om beurten totaal 418 km achter elkaar want de mooie slogan ‘de tour wacht op niemand’ is hier ook goed van toepassing. Ruim 35 uur zal er achter elkaar gelopen gaan worden zowel overdag maar ook 2 hele donkere en zeer koude nachten.

Om half 2 in de vroege ochtend (nacht) werd er verzameld op de parkeerplaats van de Labotheek. Vanuit hier vertrok de karavaan richting Den Helder; 2 gehuurde bussen (met sponsoring) van Auto rent Middelbeek, 1 geleende aanhang wagen met daarin een gesponsorde fiets van Theo Schilder tweewielers Alkmaar, 14 lopers, 2 navigators, 2 chauffeurs en heel heel veel proviand o.a. gesponsord door PV de Quint en Hotelservice MCA. Alle deelnemers inclusief reserve lopers kregen een gratis hardloop shirt en broek, dit werd mogelijk gemaakt door het Sociaal Cultureel Fonds MCA, BAM techniek en Runners World Alkmaar die de kleding verzorgde. De Chauffeurs en navigators kregen allen een bodywarmer wat door dezelfde sponsors mogelijk is gemaakt.

Rond 02.15 uur waren we aangekomen bij Sporthal de Draaikolk in Den Helder, daar kon men rustig wat te drinken nemen en gebruik maken van een ‘normale’ WC, daarna was het afwachten totdat het klokslag 03.00 uur werd want vanaf dat moment werden de eerste 4 teams weggeschoten. De starttijden variëren omdat men vooraf moet aangeven welk gemiddelde je denkt te gaan halen, ons team heeft ingezet op een gemiddelde van 12 km p/u. De organisatie berekend aan de hand daarvan hoe laat iedereen start, zodat iedereen redelijk gelijk over de finish gaat in Maastricht. 2 hele snelle teams vertrokken pas om 08.00 uur.

Klokslag 03.00 uur begon ons avontuur, ons team startte met Bianca van Diepen als loopster en Rinco v/d Bunt als fietser, zij werden uitgezwaaid door een fanatieke MCA medewerkster. Ons team nam vrijwel direct de leiding en tegen alle verwachtingen in bleef dit tot het einde maar daarover later meer in dit verslag.

In 2007 heeft Paul Rood de estafetteloop rondje IJsselmeer georganiseerd voor het MCA met zijn kennis hebben wij deze tocht voorbereid. Zo hebben we de loopbus (bus 1) en de rustbus (bus 2). Bus 1 wordt bestuurd door Gert-Jan Stolwijk met navigator en entertainer Siem van Duin, bus 2 met aanhangwagen wordt bestuurd door John Bakker en heeft als navigator Gerard Schiering naast zich. De loopbus zorgt steeds dat zij precies 2 km verderop staat om van loper en fietser te wisselen, de rustbus gaat steeds 14 km verderop staan om de gehele groep van bus te laten wisselen, op zich een prachtig systeem, dit houdt wel in dat je echt 2 teams krijgt maar in dit geval werkte het perfect. Als men in de rustbus zat kon men lekker bij komen of wat te eten en in de nacht even de oogjes toe te knijpen wat echt wel nodig was.

De tocht ging via het Noord Hollandse duingebied, langs de Utrechtse Vecht, de Linge, de Brabantse Peel, het Maasdal, over een paar pittige heuvels, bekend van onder meer de Amstel-Gold race, naar de Maaspromenade in Maastricht, waar de finish was, echt een ongelooflijke mooie route. De route kreeg men mee op papier (23 bladzijdes) maar men kon deze ook in bepaalde navigatie apparaten zetten, John dacht slim te zijn en zette deze in 2 fiets Garmins maar helaas beide apparaten weigerde dienst bij de start en moest men terug vallen op het papierwerk. Dit was toch wel een hele grote klus voor de navigators om de juiste wegen te vinden en vooral in de 2e nacht viel dit niet altijd mee. Per bus stonden er 2 auto navigatiesystemen continu aan en soms werd de I-pod en de Tablet er ook nog eens bij gehaald om de juiste wegen te vinden. De moeilijkheden kwamen voornamelijk door weg werkzaamheden, dit werd wel in de beschrijving aangegeven maar dat leverde meestal wel de nodige consternatie op om weer op de goede wegen terug te komen want de loper kon wel overal de route volgen, overigens had de loper altijd een fietser naast zich dit uit veiligheidsoverwegingen en tevens werd de loper genavigeerd door de fietser.
Dus eerst fietst de loper 2 km en gaat daarna 2 km lopen en kan dan weer een tijdje uitrusten tot dat hij of zij weer aan de beurt was.

Over het weer hadden we niets te klagen, we hebben alleen rondom Callantsoog regen gehad en voor de rest was het weer zeer goed te noemen voor het lopen, de 2e nacht was wel zeer koud, de temperaturen lagen net onder het vriespunt, dit was voor de lopers niet echt lekker te noemen, vooral als je net een tijdje in de bus had gezeten en er zo uit moest om te fietsen of te lopen.

Terug naar het avontuur, rond half 6 bereikten we Schoorl en daar werden we opgewacht door 4 enthousiaste fans, altijd leuk zo in de vroege morgen om fans langs de weg te zien staan.
Rond 07.15 uur bereikten we Heemskerk aangezien Paul in de rustbus zat en daar woont wilde hij bij hem thuis nog wel even koffie gaan drinken, dat was wel even schrikken voor de familie die nog in diepe slaap verkeerde, zo lig je in bed en zo zitten er 9 mensen in je huis koffie te drinken en gretig gebruik te maken van de WC, Familie Rood hartelijk dank voor de gastvrijheid.

Daarna werd de tocht voortgezet richting Wormerveer, tussendoor stonden hier ook weer fans langs de weg. In Wormerveer ging het even behoorlijk mis, beide auto’s raakten elkaar kwijt maar allen raakten ook de loper met fietser kwijt, na veel bellen en geportofoneerd te hebben kwamen we uiteindelijk elkaar weer ergens in een straat tegen. Oorzaak was hier een grote wegomleiding. Richting Monnickendam stonden de laatste 2 fans met spandoek ons aan te moedigen, geweldig hoor. Bij Amsterdam werd het stukje Wormerveer herhaald, alles was elkaar kwijt maar de loper en fietser volgden gewoon keurig de route en kwamen uiteindelijk gewoon weer langs onze bussen die op een parkeerplaats stonden geparkeerd, hier werd Marleen Nederpelt geheel onverwachts verrast door haar schoonouders, even snel een praatje gemaakt want zoals ik al eerder aangaf ‘de tour wacht op niemand’.

Rond 17.00 uur hadden we besloten dat de ene groep 2 rondes achter elkaar zouden lopen zodat de andere groep 30 km verderop ergens zou gaan staan om het warm eten klaar te gaan maken, een prachtige carpool plein was hier prima geschikt voor. Bami en Macaroni werden opgewarmd, aangevuld met sate saus, augurken, komkommer, kroepoek, en diverse soorten vla. Tijdens het eten werd Marleen wederom verrast dit maal door haar vader, haar man en haar kleine kindje. Nadat de eerste groep klaar was volgde de 2e groep zij konden vrijwel meteen beginnen met hun maaltijd.

Nadat we de brug van Zaltbommel hadden gepasseerd werd het al gauw donker. Een nacht die ik niet snel zal vergeten, deed me veel denken aan de bivaktijd van de militaire dienst met name dan de verschrikkelijke donkere weggetjes, de kou en het zoeken naar de goede wegen.

Ergens in de buurt van Berlicum werden de bussen omgeleid maar dit was wel een omleiding van 9 km, de loper en fietser konden wel zo door, dit was een hele tour om deze weer terug te vinden, maar Navigator Gerard kreeg je niet gek en hij vond het tweetal toch redelijk snel terug.

Het uitgaanspubliek kwamen we ook s’nachts tegen,veel dronken droppies slingerend en wel moesten we toch af en toe uitkijken voor onze deelnemers. Tijdens de gehele loop werden we regelmatig bijgestaan door een auto van Stichting het Ei en het Rode kruis, zij controleerde de hele loop of alles naar wens ging en of er geen problemen waren met de deelnemers of de chauffeurs / navigators. Nadat de zon was opgekomen werd iedereen weer opgewekt, de laatste loodjes. Al snel gingen de temperaturen omhoog en dat maakte het lekker aangenaam.
Tussen door kon de rustgroep even koffie nuttigen bij een tankstation waardoor chauffeur John zich eindelijk weer een goed mens begon te voelen.

Al snel kregen we met de eerste pukkels te maken van Limburg, wat is het toch een schitterend gebied, alles volgde in rap tempo elkaar op en nog steeds waren we door geen 1 team ingehaald. Rond 12.00 uur kwamen we aan in het schitterende Valkenburg, iedereen die de Cauberg op wilde lopen ging de bus uit en zou weer op de top instappen. Daarna volgde nog een paar stevige heuvels en uiteindelijk was daar Maastricht. Helaas konden de bussen niet dicht bij de finish komen met gevolg dat ons team als aller eerste de finish bereikte zonder hun chauffeurs en navigators, erg jammer dat we hier niet gelijktijdig bij konden zijn.
Wij hebben er 35 uur 8 min 30 sec. over gedaan en eindigden op een 5e plek van de 9 deelnemende teams, een bijzonder goede prestatie waar iedereen verschrikkelijk trots op kan zijn. Er zat natuurlijk ook een goed doel aan deze bijzondere loop verbonden namelijk KIKA en Mappa Mondo onderdeel van het Nederlands Rode kruis, ons team heeft maar liefst in totaal € 3.650,00 aan sponsorgeld opgehaald, ook dit is een bijzonder goede prestatie.
In Maastricht bij de finish stonden diverse familieleden ons op te wachten, geweldig dat zij dit er voor over hadden om helemaal naar Zuid Limburg af te reizen.
Ook hadden we 4 hele lieve mensen bereid gevonden om ons weer veilig met de bussen naar huis te rijden, mensen super bedankt hiervoor !

De complete uitslag was als volgt;
1 Nea (Purmerend) 32h 22min 36sec
2 Team 101 (Vlaardingen) 32h 43min 48sec
3 Politie (Amsterdam) 33h 04min 23sec
4 Team Zaanstreek/ Kennemerland (Wormer) 33h 41min 53sec
5 PV “de Quint” (Alkmaar) 35h 08min 30sec
6 Vinkentouw (Den Haag) 35h 09min 00sec
7 Nea’s AH XL (Purmerend) 36h 16min 23sec
8 SEW Eurodrive (Rotterdam) 36h 16min 46sec
9 Pro Voet Lopers (Veenendaal) 37h 04min 44sec

Ons team is eigenlijk de gehele loop in 2 groepen verdeeld geweest, hierbij wil ik iedereen even met naam noemen die deze enorme klus samen hebben geklaard.

Groep 1
- Esther Kraakman werkzaam op de Kinderkliniek
- Fred Godijn werkzaam op poli urologie
- Marleen Nederpelt werkzaam op de BCU 311
- Rinco v/d Bunt werkzaam op het Planningsbureau
- Bianca van Diepen werkzaam op de Kinderkliniek
- Paul Rood Werkzaam op de BCU 311
- Marloes Vermast werkzaam op afd. 331

Groep 2
- Thea Pluister werkzaam op de KCHI
- John Gombault werkzaam op afd. MTC 0061
- Ellen Zijp werkzaam op de Kinderkliniek
- Bert-Jan Bakker werkzaam op de Kinderkliniek
- Lenie de Kuijer werkzaam op de Kinderkliniek
- Wim Glas werkzaam op afd. MTC 0061
- Jannie Post werkzaam op het Cath. Lab. 222

Navigators
- Gerard Schiering
- Siem van Duin

Chauffeurs
- Gert Jan Stolwijk
- John Bakker

Hierbij willen wij de volgende sponsors enorm bedanken voor hun steun op wat voor manier dan ook;

- MCA / Sociaal Cultureel Fonds // www.mca.nl 
- Hotelservice MCA
- SEH MCA
- Fysiotherapie MCA
- Apotheek MCA
- BAM techniek // www.bam.nl 
- PV de Quint // www.pvdequint.nl 
- Auto Rent Middelbeek // http://autorent.middelbeek.nl 
- Theo Schilder tweewielers Alkmaar // www.theoschilder.nl 
- Runnersworld Alkmaar // www.runnersworld.nl 
- Installatiebedrijf Stam // www.stamenstam.nl/ 
- Huipen BV // www.huipen.nl 
- PWN // www.pwn.nl 
- Atletiekvereniging HERA Heerhugowaard // www.avhera.nl 
- Trickstyle Castricum // www.trickstyle.nl 

- Maatschap Neurologie - Afdeling Neurologie - W. Glas - I v/d Lem
- L. Pluijmen - K. Godijn - E. Kraakman - B. van Diepen - R. v/d Bunt
- M. Leegwater - W. Breed - L. Breed - G. Breed - G. Bruinenberg
- J. Breed - E. Zijp - J. Bruinenberg - Heer & Mevrouw Breed - N. Breed
- Heer & Mevrouw de Weyer - Wassenaar – Breed - Heer & Mevrouw Lammers
- E. v/d Plas - Y. Duijvestijn - M. Bijl - A. Glas - van Diepen - N. Schipper
- J. Gombault - E. Diesfeldt - T. Smit - L. de Kuijer - J. de Swart - J. Buter
- D. Nijssen - M. Floris - G. Kimman - A. Heestermans - R. Hautvast
- M. Wit - A. de Nooijer - A. v/d Tol - R. Munster - E. v/d Hoeff - J. Post
- W. Hofland - B. Bakker - A. Koppens - G. Tahapary - J. Perk - A. Hof
- M. Bruns - E. Cnossen - C. Swart - F. van Ierland - E.Pluister
- Wester & Grooff - P. Rood - M. Nederpelt - M. Vermast - R. Bakker
- B. van Velzen - M. Gavistem - J. Habets - C. Bakker - M. Scholten
- J. Coesel - Z. Baarslap - C. Bakker - F. Bakker - F. Godijn - Hooijmans
- Landman - M. Stadt

Klik op de volgende link;
http://www.maastrichtaktueel.nl/estafetteloop-van-den-helder-naar-maastricht-zorgt-voor-opzien-bij-terraszitters-langs-de-maas/ 

Verslagen

2017-05-20 Estafetteloop Den Helder - Maastricht

Verslag Estafetteloop Den Helder – Maastricht 2017

Zaterdag 20 mei was het dan eindelijk zover, na 2012 en 2015 was het nu de beurt aan 2017.
In [ ... ]

Lees meer...
2017-02-03 Fietsen op Tenerife !

Tenerife, 3 t/m 10 februari 2017

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze altijd. In dit geval was een goede voorbereiding vooral ook veel werk. [ ... ]

Lees meer...
2016-06-08 Zwarte Woud

Zwarte Woud, 8 t/m 12 juni 2016

Woensdag 8 juni

Zoals gebruikelijk vroeg dag aan het begin van een fietsreis van PV De Quint. In mijn geval ging het wekkertje [ ... ]

Lees meer...
2015-05-23 Estafetteloop

Verslag Den Helder – Maastricht 2015

Zaterdag 23 mei werd er in de hele vroege ochtend verzamelt bij de Labotheek van het MCA.

Alle hardlopers/ters [ ... ]

Lees meer...
2014-06-21 EXTREEM !!!

Alpen, 21 juni t/m 26 juni 2014


Zaterdag 21 juni, reizen
Drie weken na onze verkenningstrip moest het dan echt gaan gebeuren, PV De Quint Extreem. Al [ ... ]

Lees meer...
2013-06-26 Vogezen

Vogezen, 26 juni t/m 30 juni 2013

Woensdag 26 juni

Terwijl Marcel zijn Bakbeest de Juliana van Stolberglaan op draaide, draaiden Chiel en ik ons nog [ ... ]

Lees meer...
2012-06-27 Zwarte Woud

Zwarte Woud, 27 juni t/m 1 juli 2012

Inleiding
Vorige jaar was PV de Quint naar de Dolomieten in Italië geweest, een enorm succes, al snel wordt [ ... ]

Lees meer...
2012-05-12 Estafetteloop

Verslag Estafetteloop Den Helder – Maastricht 2012

Zaterdag 12 mei was het dan eindelijk zover, een kleine half jaar was er aan voorbereiding vooraf [ ... ]

Lees meer...
2011-06-14 Dolomieten

Dolomieten, 14 t/m 19 juni 2011

Dinsdag 14 juni
Het laden van de bus nam deze keer iets meer tijd in beslag en de fietsen stonden ook wat minder strak [ ... ]

Lees meer...
2010-09-26 Willem Andrea Tocht

Zondag 26 september 2010 was het dan eindelijk zover, de Willem Andrea Tocht kon dan toch nog verreden worden, na 2 maal de datum verzet te hebben was [ ... ]

Lees meer...
2010-08-28 Contente Mensch toernooi

 

Contente Mensch toernooi 2010

Op zaterdag 28-08-2010 heeft een hockeyteam van het MCA meegedaan aan het Contente Mensch toernooi.
Dit interhospitale [ ... ]

Lees meer...
2010-06-16 Morzine

Morzine, 16 juni t/m 20 juni 2010

Woensdag 16 juni
Rond 4.00 uur vetrokken richting John om samen naar Alkmaar te rijden. Ging allemaal vlotjes en rond [ ... ]

Lees meer...
2010-04-20 Blijf fit dagen in het MCA

PV de Quint was door het de afdeling Arbo van het MCA gevraagd om op de beurs; Blijf fit dagen te gaan staan met een stand. De redenen is dat de Quint vele [ ... ]

Lees meer...
2009-08-30 Willem Andrea Tocht

WILLEM ANDREA TOCHT 2009

Afgelopen zondag 30 augustus was het dan weer zover; De Grote Willem Andrea Tocht werd alweer voor de 8e keer verreden.
Een tocht [ ... ]

Lees meer...
2009-06-24 Alpe d'Huez

Alpe d’Huez, 24 juni t/m 28 juni 2009

Woensdag 24 juni 2009 was het dan eindelijk zover, een half jaar voorbereiding was er aan vooraf gegaan.
Om [ ... ]

Lees meer...

Sponsors

Bestuur

Amanda de Boer

Amanda de Boer: bestuurslid
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
Werkzaam: Praktijkopleider

Tamara Jonker

Vice Voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Werkzaam: Informatie manager

Saskia van Raalte

Workshops Den Helder

Herfstbingo Den Helder

Bestuurslid en tevens aanspreekpunt voor Den Helder

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Werkzaam: Communicatie

John Bakker

Voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam: Receptie en Veiligheid 

Cisca van Stralen

Penningmeester

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam: AOA 

Kaartje2Go

kaartje2go

De code " NWZ10Kaartje"  geeft 10% korting op alle bestellingen via www.kaartje2go.nl.

Bij iedere bestelling doneert Kaartje2go 25 cent aan Stichting Familiehuis Alkmaar en Stichting vrienden van het Gemini in Den Helder

Personeels Voordeel Winkel

PVW intrabanner

Alkmaar Voordeelpas

image007.jpg

Sponsorkliks

donker 100 100

Bestuur

Amanda de Boer

Amanda de Boer: bestuurslid
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
Werkzaam: Praktijkopleider

Tamara Jonker

Vice Voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Werkzaam: Informatie manager

Saskia van Raalte

Workshops Den Helder

Herfstbingo Den Helder

Bestuurslid en tevens aanspreekpunt voor Den Helder

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Werkzaam: Communicatie

John Bakker

Voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam: Receptie en Veiligheid 

Cisca van Stralen

Penningmeester

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam: AOA